Kentli Yaşamın Nefes Alanları Baştaş`ta

Kentli Yaşamın Nefes Alanları Baştaş`ta

Hepimizin evinde kendimize ait mobilyalarımız vardır ve bunların kullanımı sadece bize aittir. Halka açık alanlarda bulunan ve herkesin ortak kullandığı mobilyalar da vardır ve bunlara kısaca kent mobilyası denilmektedir. Parklarda, meydanlarda, bahçelerde, kaldırımlarda gözümüze çarpan çeşitli mobilyalar vardır. Banklar, duraklar, sokak lambaları en çok dikkatimizi çeken kent mobilyalarıdır. Kent mobilyaları üretilirken hem dekoratif hem de kullanışlı olmalarına dikkat edilir. Kullanan kişilerin konforu en çok dikkat edilen noktalardan biridir.



Dış Mekânlarda Nefes Aldıran Kent Mobilyaları


Artan kamu bilinciyle beraber kent mobilyalarının artık çevreye daha uygun ve duyarlı olmasına dikkat edilmektedir. Çoğu zaman geri dönüşüm malzemeleriyle yapılan kent mobilyaları halk için önemli bir etkiye sahiptir. Kent mobilyaları tasarlanırken sadece yetişkinler değil gençler ve çocuklar da göz önünde bulundurulur. Kullanılan renklerden yapılan tasarıma kadar, her şey ürünün eğlenceli olması içindir. Park, bahçe ya da kaldırımlar için üretilen banklar başlıca açık hava kent mobilyalarındandır. Bunun yanı sıra sitelerin bahçelerinde, konutların bahçelerinde ve iş yerlerinin dış mekânlarında da banklar kullanılmaktadır. Banklar kent sakinlerinin ve ziyaretçilerinin keyifli vakit geçirmesine olanak sağladığı için peyzaj çalışmalarında her zaman dikkat edilen unsurlardan biri olmuşlardır. Banklar kentli yaşamın nefes alanlarında şehirde yaşayan insanlara çok fazla faydalı olmaktadır.


İlgili Link: Bank Çeşitleri ve Özellikleri

Yaratıcı ve İşlevsel Kent Ürünleri


Kamunun yararına üretilen bu ürünler, hem şehre güzel bir görüntü vermeyi amaçlar hem de insanlar için kullanışlı ve işlevseldirler. Bulunduğu kentin tarihi, mimarı özelliklerine uygun üretilir kent mobilyaları.


Açık alandaki oturma alanlarında banklar, sandalyeler ve daha birçok ürün kullanılır. Bu nefes alanları sadece gündüzleri değil akşamları da halka hizmet etmektedir. Bu yüzden aydınlatma sistemleri de oldukça önemli bir yere sahiptir. Sokak lambaları nefes alanlarını aydınlatarak kentli yaşamın 24 saat hizmet alabilmesine olanak tanır.


İlgili Link: Tasarımları ile Şehirlere Değer Katan Çöp Kutuları

Kentin En Önemli Yeşil Alanı; Piknik Alanları


Özellikle bahar ve yaz aylarında hem hafta içi hem de hafta sonu kent sakinlerinin en çok uğradığı ve keyif aldığı yerlerin başında piknik alanları gelmektedir. Büyük şehir bahçelerinde ya da kent ormanlarında bulunan piknik masaları bu alanlardaki en önemli kent mobilyasıdır. Piknik masaları sayesinde insanlar konforlu bir şekilde vakitlerini geçirebilmektedirler. Hava şartlarına da uygun olan bu piknik masalarını hiç korumadan her ay kullanabilirsiniz. Ev ya da okul bahçelerinde de piknik masalarını kullanmak oldukça yaygın bir davranıştır. Kare piknik masası, yonca piknik masası ve yuvarlak piknik masası en çok tercih edilenlerdendir.


İlgili Link: Covid-19 Sonrası Dış Tasarım

Kentli Yaşamda Temizlik


Kent yaşamının nefes alınan alanlarının temizliği kamu yararı açısından oldukça önemlidir. Kimse eğlence ve huzur bulma amacıyla gittiği bu alanlarda çöplerle ve pisliklerle karşılaşmak istemez. Çevre temizliği için çöp kutuları hayati bir önem taşımaktadır. Genellikle bombeli çöp kutusu, kare çöp kutusu ve yuvarlak çöp kutusu tercih edilmektedir.


Şehirde güzelce oluşturulan bu nefes alanlarının mobilyalarını, son teknoloji ile üreten Baştaş Grup, alandaki tecrübesi ile sizin gibi değerli ve özel müşterilerimize hizmet vermektedir. Detaylı bilgi ve fikir danışmanlığı için alanında uzman kadromuzla iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.


Hepimizin evinde kendimize ait mobilyalarımız vardır ve bunların kullanımı sadece bize aittir. Halka açık alanlarda bulunan ve herkesin ortak kullandığı mobilyalar da vardır ve bunlara kısaca kent mobilyası denilmektedir.